Home » Jubileum 125 Jaar

Jubileum 125 Jaar

Het familie bedrijf C. van ’t Riet Zuiveltechnologie bestaat meer dan 125 jaar.

Op 16 juli 1888 is het bedrijf opgericht door Cornelis van ’t Riet.

Het bedrijf is tot 2011 gevestigd geweest aan de Dorpsstraat in Aarlanderveen en daarna verhuisd naar de Energieweg 20 te Nieuwkoop.

In het begin waren de werkzaamheden gericht op houtbewerking. In die tijd werd er in de zuivelproductie grotendeels met houten materialen gewerkt, houten kuipen en vaten werden toen veel gemaakt. In de jaren ’70 is productie van houten materialen geleidelijk overgegaan in roestvrijstalen apparatuur.

Nog steeds is de belangrijkste activiteit van C. van ’t Riet de productie van machine’s en apparatuur voor de verwerking van verse melk tot kaas, boter en yoghurt.

Apparatuur van C. van ’t Riet vindt zijn weg over de gehele wereld. In Nederland zijn de boerderij kaasmakers  de belangrijkste klanten. Momenteel wordt er ook gewerkt aan een melkfabriek voor Rusland. Volgend jaar moet er in Bangladesh een zuivelfabriek worden ingericht. Ook naar Amerika wordt er veel apparatuur verscheept. Veel Goudse kaas wordt wereldwijd bereidt met Nederlandse apparatuur die wordt gemaakt in Nieuwkoop.

Het jubileum is in 2013 gevierd. Er is een tentoonstelling ingericht waarmee een goed beeld gevormd kan worden hoe het bedrijf zich over de 125 jaar heeft ontwikkeld en natuurlijk worden ook de meest moderne machine tentoongesteld.