Home » Melktanks

N

Kwaliteit

Productie

Efficiëntie

Melktanks

Voor kwalitatief hoogstaande melktanks zit u goed bij C. van ’t Riet Zuiveltechnologie b.v. uit Nieuwkoop, nabij Alphen aan den Rijn. Met ruim 125 jaar ervaring vervaardigen wij kwaliteitsproducten voor de productie van diverse zuivelproducten, zoals kaas, yoghurt, boter en melk. Oplossingsgerichtheid en een persoonlijke benadering staan hoog in ons vaandel. Dat ziet u terug in onze kwalitatief hoogwaardige apparatuur en onze uitstekende service.

Uw melk koelen in melktanks

Een melktank of een melkkoeltank is gemaakt van roestvast staal. In de melktanks wordt melk opgeslagen en gekoeld tot ongeveer 3,5 °C. De gekoelde melk wordt daarna eens in de twee à drie dagen opgehaald door een Rijdende Melk Ontvangst (RMO). Koemelk mag namelijk uiterlijk 72 uur op een boerderij worden opgeslagen. Geitenmelk iets langer, maximaal 96 uur. Nadat de melk gekoeld is, roert u het ieder half uur twee minuten om de vloeistof homogeen te houden. Het homogeniseren van melk is overigens ook mogelijk door het gebruik van een homogenisator.

De eigenschappen van onze melkkoeltank

U vindt diverse soorten melktanks of melkontvangstunits in ons assortiment. Iedere melkkoeltank is voorzien van een roerwerk, wat ijsvorming tegengaat. Ook wordt het roerwerk in de melkkoeltank ingezet om de melk te temperaturen. Naast het roerwerk beschikt een melktank van C. van ’t Riet Zuiveltechnologie b.v. over een automatisch reinigingssysteem. Dit doen we aan de hand van een CIP-installatie. Zo reinigt u de melktank grondig, wat de kwaliteit van uw zuivelproducten garandeert.

Stel uw vragen telefonisch of online

Bij ons kunt u niet alleen terecht voor een melktank, wij bieden namelijk diverse andere zuivelmachines waarmee u boter kunt karnen of zelf melk kunt pasteuriseren. Heeft u vragen over onze melktanks of andere apparatuur? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar +31 172 571 304, door een e-mail te versturen naar info@rietdairy.nl of door het contactformulier in te vullen.

N

Kwaliteit

Productie

Efficiëntie

Neem contact op

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid.
  • Velden met een * zijn verplicht