Homogeniseren

Homogeniseren

Homogeniseren van melk is het proces  waarbij de vette bestanddelen van melk en waterige bestanddelen tot een emulsie worden gemengd. Dit wordt bereikt door melk wordt onder hoge temperatuur en hoge druk door een zeef met zeer kleine gaatjes te persen zodat kleinere, homogene, vetbolletjes ontstaan.

Door het versplinteren kunnen de vetbolletjes niet meer samenklonteren/verkleven. Hierdoor drijft het vet/room niet meer bovenop de (onder)melk. Homogeniseren wordt vaak gedaan in combinatie met pasteuriseren en zorgt, zoals het woord het al zegt, voor een homogene samenstelling van het product. C. van ’t Riet Zuiveltechnologie B.V. werkt o.a. samen met BOS voor homogenisatie tijdens het pasteuriseren.

C. van ‘t Riet zuiveltechnologie B.V. helpt u om uw gehele zuivel productieproces
volledig te beheersen en, waar nodig, te optimaliseren

Producten voor het proces homogeniseren

Wij helpen u graag verder een goede keuze te maken voor het verwerken van uw melk