De specialist in zuivelapparatuur

Home » Projecten

Melk ontvangst installatie Oekraïne

Voor het verwerken van 20.000 liter melk per uur, heeft C. van ’t Riet Zuiveltechnologie B.V. een melk ontvangst installatie geinstalleerd waar de melk ook behandeld wordt.

Voor meer info klik op de foto

Wei verwerkingsinstallatie

Een complete installatie voor de verwerking van wei is bij een Russische kaasfabriek geïnstalleerd. De wei wordt hierbij gefilterd en ontroomd. Na de sterilisatie van de room wordt deze weer gebruikt om kaas te maken.

Kaasfabriek opgezet in Oekraïne

In de Oekraïne heeft C. van ’t Riet Zuiveltechnologie B.V. de apparatuur verzorgt voor deze complete kaasfabriek.

Dairy plant in Ethiopia

In 2010 equipment was installed at the Holland Dairy farm in Ethiopia. In this location, yoghurt, cheese, cream and pasteurised milk is produced.

Kaasfabriek Ierland

Installatie van een 10.000 liter wrongelbereider met een automatische wrongel draineerbak

Een wrongelbereider van 10.000 liter en een automatische draineerbak is bij een Nederlandse kaasboer geïnstalleerd. Het gehele proces van kaasmaken is hierdoor geautomatiseerd. Dit is de grootste gesloten kaasbak die tot nu toe bij een kaasboerderij is geplaatst.

25.000 liter melk pasteur voor fabriek in Rusland

Pasteuriseert 25.000 liter per uur, inclusief: Clarifier and Separator.

Kaas fabriek in Afghanistan

Alle apparatuur van melkontvangst, opslag, pasteuriseren, kaasbereiding en benodigde voorzieningen voor warm water voorziening is geleverd, geïnstalleerd en onder begeleiding van Fretec opgestart. Per dag kan er van 5.000 liter melk Goudse kaas worden geproduceerd.

Nieuwe kaasmakerij Baby Boeren kaas

Voor het verwerken van 3.500 liter melk in pondjes en kilo kazen heeft C. van ’t Riet Zuiveltechnologie B.V. een complete nieuwe kaasmakerij geïnstalleerd.

Door de gesloten wrongelbereider en automatische draineerbak is de arbeid gereduceerd. Met een nieuwe uitvoering van de draineerbak met verdeelstation, worden de pondjes in de microgeperforeerde multivormen geplaatst.

Het legen en reinigen van de multivormen wordt gedaan in de kaasmakerij waarna de kaasjes via de pekelruimte op de kunststof planken in de kaasopslag terecht komen.

Voor meer fotos van de kaasmakerij kunt u op onderstaande link drukken.

Foto’s

Complete nieuwe kaasmakerij bij Abdij der Trappisten Westmalle

C. van ’t Riet Zuiveltechnologie B.V. heeft een compleet nieuwe kaasmakerij geïnstalleerd. Bestaande uit een gesloten kaasbak, automatische draineerbak, wrongelwas watertank, CIP tank, pekelbak en kaasopslag.

Kaasmakerij Polsbroek Nederland

Voor het verwerken van 5.000 liter melk per dag heeft C. van ’t Riet Zuiveltechnologie B.V. deze complete kaasmakerij geinstalleerd.

Doorstroom Pasteur voor Ethiopië

Voor het pasteurizeren van melk heeft C. van ’t Riet Zuiveltechnologie B.V. een doorstroom pasteur geleverd in Ethiopië.

Gesloten kaasbak en vernieuwde wrongeldraineerbak kaasboerderij in ’t Groene Hart

Een verbeterde versie van de automatische draineerbak is bij een kaasboerderij geplaatst. De nieuwe draineerbak is uitgerust met servomotoren die met een tandheugel systeem het rijwerk van de draineerbak verplaatst. Door toepassing van deze techniek kan het rijwerk exact op de juiste plaats worden gebracht.

Langwerpige Kaasbak biologisch-dynamische kaasmakerij Noordeloos

Op deze prachtige boerderij heeft C. van ’t Riet Zuiveltechnologie B.V. de kaasmakerij verzorgd, met als middelpunt de langwerpige kaasbak van 5.000 liter.

Automatische gesloten wrongelbereiders

Automatische gesloten wrongelbereiders, voor het maken van  test producties.

Inhoud van de bakken is 400 liter en deze worden middels een Siemens PLC bestuurd. Gegevens worden direct terug gekoppeld naar een netwerk PC.  Recepten en proces instellingen worden vooraf ingesteld en testen kunnen in 2-voud worden uitgevoerd.

De perfecte oplossing voor de productontwikkelaar!

Installatie pasteurunit in een proeffabriek van de Universiteit van Cork, Ierland

Voor Ierland is een melkpasteur voor een proef fabriek geleverd. De pasteur heeft een capaciteit van 600 l/u. De pasteur wordt elektrisch verwarmd en na pasteurisatie komt de melk op ca. 30°C uit de pasteur en wordt in de kaasbak gepompt.

Sterilisatie unit voor proeffabriek Almere

Een sterilisatie unit met een capaciteit van 300 liter per uur is geplaatst in een proeffabriek waar producten worden ontwikkeld met pro-biotische eigenschappen. De melk wordt hierbij verhit tot 121°C en afgekoeld naar de juiste temperatuur voor bebroeden.

Proefopstelling Mekelle Universiteit Ethiopië

Speciaal voor de universiteit van Ethiopië heeft C. van ’t Riet Zuiveltechnologie B.V. deze wrongelbereider geplaatst.

Container unit voor het maken van kaas en boter in Tanzania

Voor Tanzania zijn 4 container units voor het maken van kaas en boter geleverd. Alle apparatuur is ingebouwd in 2 maal 40 fts containers. Dit heeft als voordeel dat de installatietijd op locatie minimaal is en maakt het systeem zeer flexibel. De gebruikers hebben in Nederland kaas leren maken krijgen ook na installatie assistentie.

MicroMilk

“Nutritional and shelf stable milk by novel microwave processing”

Micro Milk is a partnership of European SME’s that has identified a promising low energy, time efficient and easy to clean microwave milk processing system that can improve nutritional value and taste of milk and milk products due to shorter heating times required to reach the holding temperatures during heating.

Microwave heating will enhance the advantages of UHT (Ultra High Temperature) milk by improving the nutritional and organoleptic quality, comparable to “fresh” HTST (High Temperature Short Time) pasteurised and ESL (Extended shelf life) conventionally-treated milks.

The novel system will also increase the shelf life of microwave-treated HTST and ESL milks by reducing the risk of contamination via equipment. Currently most used technology is heating by plate heat exchangers, which requires a cleaning in place system to be used quite often because of milk layers burning at the surfaces of the equipments, leading to increased shut down time. The milk industry aims at reducing the cleaning time of milk processing plants to increase the production time.

Therefore, one of the major advantages of the MicroMilk system is the rapid achievement of retention temperature by direct interaction of milk with microwaves; resulting in easier clean-ability with subsequent reduction of cleaning time and the minimization of contamination sources via equipment.

For more information please visit the website:

http://www.micromilk.fraunhofer.eu/index.html

Touch screen bediening kaasbak

Door de ronde kaasbak uit te rusten met een PLC kan de kaasmaker het proces sturen met de PLC. Alle processtappen zijn ingevoerd en elke keer wordt op een zelfde wijze de kaas gemaakt, optimaal voor de kaasmaker!

Nieuwe CIP installatie met Envirolyte systeem bij kaasboerderij Kaamps

In de nieuwe kaasmakerij van Kaamps wordt er gebruik gemaakt van een nieuwe ontwikkeling voor het reinigen van de apparatuur. Voor het maken van een desinfectiemiddel is er een Envirolyte installatie geïnstalleerd. Deze installatie maakt uit een normale zoutoplossing, door middel van een gepatenteerd
electrolyse systeem een oplossing (anolyte). Dit anolyte is zeer efficiënt in de bestrijding van bacteriën, gisten, schimmels en virussen, dit komt met name door de elektrochemische activering van het water.

Dit anolyte heeft een perfecte desinfecterende werking en wordt in de nieuwe CIP installatie bij Kaamps gebruikt om proces apparatuur te desinfecteren.

Grote voordelen van het envirolyte systeem zijn:

  • Perfecte desinfectie van de apparatuur
  • Niet irriterende vloeistof
  • Lage kosten, er wordt alleen zout gebruikt
  • – Minder gebruik van chemische desinfectiemiddelen

Andere toepassing van Envirolyte

Op een andere kaasboerderij wordt de envirolyte installatie in de melkstal gebruikt. Bij deze boerderij wordt er met een melkcaroussel gewerkt. Na iedere koe wordt het melkstel automatisch in een bak met anolyte gedompeld en hierdoor ontsmet.. Doordat de melkstellen na elke melkbeurt worden ontsmet, wordt kruisbesmetting voorkomen. Kruisbesmetting bijvoorbeeld van Staphyloccen van koe naar koe, wordt hierdoor voorkomen.