Wrongelbereiding

Wrongelbereiding

Om kaas te maken worden stremsel en zuursel toegevoegd aan de melk. Stremsel zorgt ervoor dat de ‘vaste’ stoffen in de melk, melkeiwit en melkvet, gaan samenklonteren. Hierdoor wordt de melk dikker. De samengeklonterde melk wordt de wrongel genoemd. Deze drijft in een lichtgele vloeistof, de wei. Naast stremsel wordt ook zuursel toegevoegd om een lekkere smaak aan de kaas te geven en de houdbaarheid van de kaas te verlengen.

Na het stremmen moet de wrongel gewassen en in kleine gelijkmatige stukjes gesneden worden. Door het snijden van de wrongel wordt het oppervlak vergroot waardoor er meer wei de wrongel kan verlaten. Wrongelbereiding is een belangrijk proces in het maken van harde en zachte kaas. Een proces wat C. van ’t Riet Zuiveltechnologie B.V. als geen ander beheerst.

C. van ‘t Riet zuiveltechnologie B.V. helpt u om uw gehele zuivel productieproces
volledig te beheersen en, waar nodig, te optimaliseren

Wij helpen u graag verder een goede keuze te maken voor het verwerken van uw melk