Boer Spierings Kaas

Boer Spierings kaas is een ambachtelijk product. De hele keten is in eigen hand; het bemesten van het land, het melken van de koeien, het maken van melk tot kaas tot en met het rijpen van de kaas. Met elke stap wordt de smaak en kwaliteit van de kaas beïnvloedt. Toewijding, gevoel voor de kaas en heel schoon werken zijn noodzakelijk voor het verkrijgen van een smakelijke kaas.

Specialiteiten

Al meer dan 40 jaar staat de boerderij aan de Oijenseweg in Oss in het teken van mens, dier en natuur. Vader Cor begon met het melken van koeien en voegde daar een sierviskwekerij aan toe. Het betrekken van de omwonenden bij de boerderij is erg belangrijk voor de familie. Dat doen zij door het maken van eigen producten van hun dieren. Melk, kaas en vlees. In 2007 startte Jasper met het maken van kaas en het verkopen van melk van eigen koeien onder de naam Boer Spierings.

Apparatuur

Door C. van ’t Riet Zuiveltechnologie B.V. geleverde en geïnstalleerde producten:

  • Doorstroompasteur
  • Kaasbak gesloten
  • Wrongelwaswater-unit
  • Draineerbak automatisch
  • Kaaspers pneumatisch

C. van ’t Riet Zuiveltechnologie B.V. levert een totaalpakket op het gebied van zuivelbereiding